آخرین اخبار
کد مطلب: 78216
دندان کنده شده تان را خودتان سر جايش بگذاريد!
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 776

 به گزارش سلام لردگان، شهريار نوري الاصل در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه کرمانشاه، با بيان اينکه عمده آسيب‌هاي دندان را شکستگي دندان و نيز کنده شدن آن تشکيل مي‌دهد، گفت: کنده شدن دندان يک فوريت شايع دنداني است که بايد در کمترين زمان براي درمان آن اقدام شود.

وي با بيان اينکه کنده شدن دندان در موارد ضربات شديد به فک به وجود مي‌آيد، تصريح کرد: 90 درصد دندان‌هاي کنده شده در صورت انجام درمان مناسب قابل احياء است.

به گفته نوري الاصل، ليگامان‌هاي متصل به دندان و استخوان پس از کنده شدن دندان خشک شده و به تدريج از بين مي‌روند و از همين رو به محض کنده شدن دندان بايد به منظور جلوگيري از خشک شدن ليگامان‌ها دهان را با آب شست و شو دهيم.

نوري الاصل تصريح کرد: بعد از شست و شوي دهان، بايد يک گاز استريل لوله شده را در محل دندان کنده شده قرار داد تا جلوي خونريزي گرفته شود.

وي افزود: پس از انجام اين کار بايد دندان کنده شده را از محل تاج آن با دست گرفته و در جاي خودش بگذاريم و با دست روي تاج آن فشار بياوريم تا بخوبي در محل خودش مستقر شود.

اين کارشناس و مدرس امداد و نجات هلال احمر استان کرمانشاه يادآور شد: براي گذاشتن دندان در دهان بهتر است ابتدا دهان را دوباره آب کشي کرده و آن را از زوائد و خون پاک کرده و سپس دندان کنده شده را با استفاده از يک آيينه و با نگاه کردن به طرز قرار‌گيري دندان پهلويي در محل خودش قرار دهيم.

نوري الاصل گفت: چنانچه جاي گذاري دندان در همان لحظات اوليه مقدور نبود بايد دندان را در محيط مرطوبي مانند يک ليوان شير خنک قرار داد تا ليگامان‌هاي آن زنده بمانند.

به گفته اين کارشناس و مدرس امداد و نجات هلال احمر استان کرمانشاه، در اين صورت ليگامان‌هاي دندان بين 6 تا 12 ساعت زنده خواهند ماند و دندان کنده شده قابليت جاي گذاري دوباره را خواهد داشت.

وي يادآور شد: در صورتي هم که دسترسي به آب و يا شير ممکن نبود مي توان دندان کنده شده را در دهان خود مصدوم نگه داشت تا رطوبت آن حفظ شود.

اين کارشناس و مدرس امداد و نجات هلال احمر استان کرمانشاه توصيه کرد: حتما افراد بعد از جاگذاري دندان خود به دندانپزشک مراجعه کنند.

نوري الاصل در ادامه در خصوص شکستگي دندان نيز گفت: در اين گونه موارد بايد آلودگي و خون درون دهان را با استفاده از يک گاز استريل و يا پارچه تميز به همراه آب گرم پاک کرده و براي کاهش تورم و التهاب يک کيسه پر از يخ را درون پارچه پيچيده و روي صورت در منطقه دندان آسيب ديده قرار دهيم.

به گفته اين کارشناس و مدرس امداد و نجات هلال احمر استان کرمانشاه چنانچه مصدوم به شکستگي فک مشکوک است بايد با استفاده از رد کردن يک بانداژ از زير چانه و بالاي سر مصدوم، فک را ثابت نگه داشته و فورا مصدوم را به پزشک برسانيم.

وي تصريح کرد: در موارد دندان دردهاي غير عفوني نيز مي‌توان با قرار دادن يک بطري آب گرم بر روي صورت در محل درد، درد دندان را در عرض پنج دقيقه از بين برد.

انتهاي پيام

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس